KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Amacımız; Hastanemizden direkt veya dolaylı yoldan hizmet alan hastalarımızın ve çalışanlarımızın beklentilerine yoÄŸunlaÅŸarak, tüm alanlarda kaliteyi saÄŸlama, kalite standartları oluÅŸturma, süreçlerin sürekli geliÅŸtirilmesi ve iyileÅŸtirmenin saÄŸlanmasıdır.
Böylelikle Savurganlığı önleyerek, verimliliÄŸi ve kaliteyi arttırarak, ÅŸikayetleri ortadan kaldırmayı, maliyetleri azaltarak eldeki kaynakların optimum kullanımını saÄŸlamayı, iÅŸlem zamanını kısaltmayı ve geliÅŸmelerin sürekli izlenerek kurumsal faaliyetlere aktarılmasını hedefliyoruz.
https://hastakanyonetimi.saglik.gov.tr/Content/ListIndex/?id=28
Linkten kan yönetim rehberine ulaşım saÄŸlanmaktadır.
Temel İş ve Sorumluluklar
KOMİTELERİN YAPILANMASI ve KOMİTE İŞLEYİŞ REHBERİ
HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ
Görev Yetki ve Sorumlulukları
Komite Üyeleri
Toplantı Sıklığı
Hasta GüvenliÄŸi Komitesi, Yılda 4 kez ve ihtiyaç halinde toplanır. Saha içi gözlem notları, istenmeyen olay bildirim sistemine yapılan bildirimler komitede görüÅŸülür, termin tarihi belirlenir ve düzeltici, iyileÅŸtirici faaliyetler planlanır.
ÇALIÅžAN GÜVENLİĞİ KOMİTESİ
Görev Yetki ve Sorumlulukları
Komite Üyeleri
Toplantı Sıklığı
Çalışan GüvenliÄŸi komitesi yılda 4 kez ve ihtiyaç halinde toplanır. Saha içi gözlem notları, istenmeyen olay bildirim sistemine yapılan bildirimler komitede görüÅŸülür, termin tarihi belirlenir ve düzeltici, iyileÅŸtirici faaliyetler planlanır.
İŞ SAÄžLIÄžI ve GÜVENLİĞİ KURULU
Görev Yetki ve Sorumlulukları
Kurul Üyeleri
Her yıl Ocak ayında Genel Müdür tarafından yasa ve yönetmelikler çerçevesinde İş SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi Kurulu atanır ve tüm çalışanlara bildirilir. Kurul üyelerinin görev tanımı, sorumluluk ve yetki alanı
Toplantı Sıklığı
İş SaÄŸlığı ve İş GüvenliÄŸi Kurulu ayda 1 kere ve iÅŸ kazası vb. acil durumda çaÄŸrı üzerine toplanır.
EĞİTİM KOMİTESİ
Görev Yetki ve Sorumlulukları
Komite Üyeleri
Toplantı Sıklığı
EÄŸitim Komitesi Komite Yılda 4 kez ve ihtiyaç halinde toplanır.
TESİS GÜVENLİĞİ KOMİTESİ
Görev, Yetki ve Sorumlulukları
Komite Üyeleri
Toplantı Sıklığı
Tesis GüvenliÄŸi Komitesi Komite Yılda 4 kez ve ihtiyaç halinde toplanır.
ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ
Görev Yetki ve Sorumlulukları
Enfeksiyon Kontrol Komitesi Üyeleri
Toplantı Sıklığı
Enfeksiyon Kontrol Komitesi Yılda 4 kez ve ihtiyaç halinde toplanır.
TRANSFÜZYON KOMİTESİ
Görev Yetki ve Sorumlulukları
Komite Üyeleri
Toplantı Sıklığı
Komite gereken sıklıkta, ancak yılda en az 4 kez toplanır.